Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är en huvuduppgift för Kristersson (M) att hålla ihop sitt regeringsunderlag” – Hör Mats Knutson gå igenom Ulf Kristerssons största utmaningar det kommande året. Foto: TT/SVT

Mats Knutson: Kristerssons utmaningar för 2024

Uppdaterad
Publicerad

Krig, koranbränningar och Natomedlemskap. Regeringen har tampats med flera utmaningar under det gångna året. Enligt SVT:s inrikespolitiske kommentator, Mats Knutson, står Ulf Kristersson (M) inför fler utmaningar 2024.

Ulf Kristerssons huvuduppgift för det kommande året är att hålla ihop sitt regeringsunderlag. Något som historiskt sett blir svårare ju längre en mandatperiod går, menar SVT:s inrikespolitiske kommentator Mats Knutson.

– Vi vet också att det finns ideologiska, stora motsättningar mellan framförallt Liberalerna och Sverigedemokraterna. Så en av huvuduppgifterna för 2024 är få Liberalerna och Sverigedemokraterna att gå i takt, säger Knutson.

Se SVT Nyheters årskrönika den 27 december klockan 20.00 på SVT 1 eller i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT Nyheters årskrönika 2023

Mer i ämnet