Språkröret Märta Stenevi har meddelat sin avgång. Nu har Miljöpartiets styrelse tagit emot arbetsmiljöutredningen om hennes ledarskap. Foto: Christine Olsson / TT/TT

Miljöpartiets rapport om Stenevis ledarskap: Brister i arbetsmiljön

Uppdaterad
Publicerad

Miljöpartiet bekräftar nu att den arbetsmiljöutredning som tillsatts om Märta Stenevis ledarskap visar på brister i arbetsmiljön.

"Vi i partistyrelsen har tagit emot resultatet av den arbetsmiljöutredning som vi beställde i oktober. Utredningen bekräftar brister i arbetsmiljön. Partistyrelsen ser med allvar på situationen", skriver partistyrelsens ordförande Marcus Friberg i en kommentar till TT.

Han fortsätter med att säga att partiet är fast beslutet om att ta tag i detta och att arbetsmiljöarbetet kommer att bli prioriterat framöver.

"Det arbetet görs internt tillsammans med förtroendevalda, chefer och i facklig samverkan. Miljöpartiet ska vara en bra arbetsplats, för alla som är anställda och förtroendevalda hos oss."

MP:s språkrör Märta Stenevi meddelade i fredags att hon avgår från posten av hälsoskäl.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Tagit del av resultatet” – hör MP:s partisekretare om Stenevis beslut att avgå och den interna rapporten om hennes ledarskap. Foto: SVT, Christine Olsson/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.