Nattens nyheter: 18 december

Uppdaterad
Publicerad

Kidnappade pojkar i Nigeria uppges frisläppta

Över 300 av de pojkar som i förra veckan rapporterades ha kidnappats från en skola i Nigeria ska enligt officiella källor ha släppts fria. Flera pojkar kan dock fortfarande vara fångna, oklart hur många.

Två män gripna för mordförsök i Karlskrona

Två män har gripits, misstänkta för mord- eller dråpförsök, i samband med ett bråk i en lägenhet i Karlskrona, uppger polisen. Männen är i 20-årsåldern. Polisen larmades strax innan klockan 22 till platsen. Där fann man en man i 25-årsåldern, med stick- eller skärskador. Han fördes med ambulans till sjukhus.

Skådespelaren bakom Boba Fett är död

Skådespelaren Jeremy Bulloch, som spelade prisjägaren Boba Fett i de första ”Star wars”-filmerna har avlidit, skriver BBC. Bulloch bar dräkten i ”Rymdimperiet slår tillbaka” och ”Jedins återkomst”, medan rösten gjordes av skådespelaren Jason Wingreen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.