Micke Dahl är en av de resenärer som drabbats av Primera Air-förseningarna. Foto: Privat/TT

Nu lyfter det sista försenade planet från Arlanda – fick vänta ett dygn

Uppdaterad
Publicerad

Trots att flygbolaget Primera Air uppgav att det sista försenade flyget skulle gå klockan 08.30 i morse, stod ändå planet kvar på Arlanda i ytterligare en timme. Passagerarna fick vänta i över ett dygn och avgångstiden ändrades flera gånger.

Det har varit många olika bud för de hundratals resenärer som varit strandade på Arlanda på grund av de förseningar som drabbat ett antal Primera Air-flyg i helgen. Nu har dock alla plan, inklusive det sista som blev 27 timmar försenat, åkt iväg till sina destinationer.

LÄS MER: Tekniska fel bakom helgens förseningar

– Vi hade tre plan som åkte iväg i går till Barcelona och Alicante. Det sista planet är planerat att gå 08.30 nu på morgonen och jag är ganska övertygad om att det kommer gå, säger Anders Porelius, sa Swedavias presschef när SVT kontaktade honom tidigare i morse.

Trots detta flyttades alltså Málagaplanets avgångstid fram fler gånger. Planet ska ha lyft vid 09.27, skriver TT.

Försenat ett dygn

Det sista planet skulle egentligen ha åkt till spanska Málaga på måndag morgon. En av planets passagerare, som nu äntligen fått åka iväg, är Micke Dahl, som efter omständigheterna sagt att han mår ganska bra.

– Vi är lyckligt lottade. Vi är två vuxna som reser utan barn och vi har kunnat sitta hemma och bevaka hela det här kaoset. Så vi åkte ut till Arlanda i dag i sista stund, sa han till SVT:s Gomorron Sverige i morse innan planet lyfte.

”Känns som på 90-talet”

Micke Dahl tycker att flygbolaget Primera Air har varit förvånansvärt dåliga på att ge information till sina strandsatta kunder.

– Det är kasst. När det gäller flyg och information känns det som att det är kvar på 90-talet någonstans med tanke på det snabba informationsflödet som vi har i övriga samhället.

LÄS MER: Resenärernas ilska mot flygbolaget Primera Air

Trots att Micke visste att flygbolaget hade ett dåligt rykte innan han bokade sina biljetter till Málaga, anade han inte att det skulle vara på det här viset. Medan han väntat på sitt plan har Micke försökt läsa på om de rättigheter han har som resenär. 

– Samtidigt vet jag att jag har att göra med ett flygbolag som satt i system att inte betala ersättning för försenade flyg. Så vi får se hur det går.

LÄS MER: Flygbolaget: ”Vi är verkligen ledsna”

Fransisco kom fram efter två dagar

Resenären Fransisco Matta Roos landade på Arlanda tidigt på tisdagsmorgonen, efter att ha varit på väg hem från Barcelona sedan i söndags.

– Det har varit en fruktansvärt jobbig tid på grund av ovissheten och den långa resan som startade i söndags. Det värsta är att man fått så knapphändig information, säger han.

Fransisco Matta Roos tillägger att han kommer gå vidare med det här och begära ersättning för det som hänt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer