Razzia mot Swedbank. Foto: Naina Helén Jåma/TT

Ny razzia mot Swedbank

Uppdaterad
Publicerad

Ekobrottsmyndigheten, EBM, har under onsdagen genomfört ännu en husrannsakan mot Swedbanks huvudkontor. Detta bekräftas för SVT Nyheter av bankens advokat Hans Strandberg.

– Det handlade om ett begränsat antal handlingar som åklagaren begärde och fick med sig, säger Hans Strandberg till SVT.

Swedbank utreds i nuläget för brotten grovt svindleri och obehörigt röjande av insiderinformation av EBM. Dagens industri var först med att rapportera om dagens husrannsakan mot huvudkontoret i Sundbyberg. Enligt advokaten ska detta inte vara kopplat till några nya brottsmisstankar mot banken.

Ett begränsat antal handlingar

Han uppger att förfarandet inte var direkt oväntat, då det är vanligt i så pass stora utredningar för åklagaren att vilja ta del av mer handlingar.

Swedbank och penningtvätten

– Åklagaren hade redan sagt att han eventuellt skulle komma tillbaka och vilja se mer handlingar, berättar Hans Strandberg.

– Det handlade om ett litet, begränsat antal handlingar. EBM  fick med sig allt de begärde, fortsätter han.

Han tror dock inte att det blir tal om ännu en husrannsakan efter detta.

– Nej, nu har utredningen varit igång så länge, så det tror jag inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Swedbank och penningtvätten

Mer i ämnet