Polisen om mordet i Botkyrka: Sannolikt att bilen hittats

Uppdaterad
Publicerad

Den utbrända bil som hittades i Sollentuna är sannolikt samma bil som användes vid dödskjutningen av en tolvårig flicka i Norsborg. Det har polisens tekniska undersökning kommit fram till.

– Undersökningen är inte färdig men det är sannolikt den bil som vi letat efter, säger Towe Hägg, Stockholmspolisens presstalesperson.

Polisen larmades om bilbranden i Sollentuna natten mot onsdagen och har sedan dess arbetat med att fastställa om det rör sig om samma vita kombibil som de misstänkta gärningsmännen färdades i under skjutningen i Botkyrka natten mot söndagen.

– Text och bilder av bilen i Botkyrka överensstämmer med bilen i Sollentuna, säger Towe Hägg.

Mordet på 12-åriga Adriana

Efterlyser tips från platsen

Polisen tror att det finns flera personer som sett bilen i anslutning till brottsplatsen och är angelägna om att ta del av iakttagelser av bilen innan eller efter mordtillfället.

– Vi är även intresserade av tips från dem som befunnit sig i kring Brunkebergsåsen i Sollentuna strax efter midnatt på onsdagsnatten, säger Towe Hägg.

Ingen person har gripits i fallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på 12-åriga Adriana

Mer i ämnet