Mathias Krümmel har varit vd för Postnord Sverige sedan 2021. Foto: Postnord

Postnord Sveriges vd Mathias Krümmel lämnar med omedelbar verkan

Uppdaterad
Publicerad

Mathias Krümmel lämnar rollen som vd för Postnord Sverige med omedelbar verkan, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Han ersätts tillfälligt av Ylva Ekborn.

Annemarie Gardshol, vd och koncernchef för Postnord, tackar Mathias Krümmel för hans ”uppskattade insatser”.

– Den strategi vi har lagt fast samt den organisationsförändring som under Mathias ledning genomförts i Sverige, med ett tydligt fokus på affären, har lagt en solid grund för framtida tillväxt och lönsamhet på den svenska marknaden, säger hon i ett uttalande.

Till Expressen skriver Annemarie Gardshol att ”det ekonomiska resultatet har inte kommit i den takt som koncernen har förväntat sig. Jag och Mathias har haft en dialog om detta över tid. Vi är överens om att ny energi behövs i ledarskapet för att åstadkomma de förändringar som är planerade att göra.”

Ylva Ekborn blir tillförordnad vd

Ylva Ekborn, som i dag är chef över Postnord Accelerate samt vd och koncernchef för Postnord Strålfors, tar över som tillförordnad vd för Postnord Sverige. Samtidigt har processen för att hitta en permanent ersättare inletts, skriver Postnord.

Mathias Krümmel har jobbat inom koncernen sedan 2000 och haft flera ledande befattningar. Han har varit vd för Postnord Sverige sedan 2021.

SVT Nyheter har sökt Postnord för en kommentar, som hänvisar till pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.