Foto: Scanpix

Prinsessan Madeleine bötfälld

Uppdaterad
Publicerad

Prinsessan hävdade åtalsimmunitet när hon stoppades av polis, skriver Aftonbladet.se.

– Jag kan vidimera att hon stoppades i trafikkontrollen vi hade som var inriktad på kollektivt körfält, säger Lars Lindholm vid Stockholmspolisen till tidningen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet hävdade prinsessan att hon har åtalsimmunitet och polisen släppte därför iväg henne utan att bötfälla.

Men polisen gör nu helt om efter att ha kontrollerat Madeleines uppgifter om immunitet.

– Immunitetsreglerna gäller bara statschefen, inte henne. Och någon undantagsregel har vi heller inte hittat. Det innebär att vi kommer att skriva en rapport. Det kommer att bli 1.000 kronor i böter, säger Lars Lindholm.

Hovets informationschef Bertil Ternert säger dock till Aftonbladet att bilen, som tillhör hovstallet, har ett tillstånd hos länsstyrelsen att köra i bussfilen.

Ternert dementerar även uppgiften att prinsessan skulle ha åberopat åtalsimmunitet när hon stoppades. Enligt informationschefen häbdade Madeleine att hon hade rätt att köra där.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Prinsessan Madeleines bröllop

Mer i ämnet