EU-kandidaten Heléne Fritzon under Socialdemokraternas valvaka. Foto: Jonas Ekströmer/TT, Fredrik Sandberg/TT

S skickade ut mass-sms – nu anmäls partiet

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna skickade ut sms till över en halv miljon väljare på EU-valdagen. Nu anmäls de till både JO och Konsumentverket, rapporterar Expressen.

I det sms som skickades ut uppmanade partiet väljare att gå till vallokalerna och att rösta på Socialdemokraterna, skriver Expressen.

Flera har anmält

”Rösta på S i dag för trygghet, jobb och jämlikhet – mot de som hotar kvinnors och arbetares rättigheter!” stod det i sms:et.

EU-valet 2019

Men det uppskattades inte av alla.

Utskicket har fått kritik och flera anmälare har funderat över om tilltaget är förenligt med dataskyddsförordningen GDPR.

S beklagar

Totalt har Konsumentverket fått in 18 anmälningar om vilseledande marknadsföring och JO har tagit emot åtta anmälningar, skriver Expressen.

– Det är bara att beklaga om människor har tagit illa vid sig för att man har fått det här sms:et. Vi trodde att vi hanterade detta på rätt sätt där vi hade en leverantör som hämtade uppgifterna från öppna register. Men vi ska självklart kolla vidare på det här, säger Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EU-valet 2019

Mer i ämnet