Hör ungdomsledaren Joy Bartoli berätta om sitt arbete: ”Det har blivit lätt för oss att hjälpa ungdomar”, säger han. Foto: SVT

S:t Maria kyrka jobbar för att hålla barn borta från kriminalitet

Publicerad

På S:t Maria kyrka arbetar man aktivt för att få barn och unga att hålla sig borta från droger och kriminalitet.

– Vi gör det så ofta så det har blivit som en vana för oss, säger Joy Bartoli, scoutledare och aktiv inom kyrkan.

SVT tittar närmare på Eskilstunas utsatta områden. Vår granskning visar att tre områden, Fröslunda, Lagersberg och Skiftinge, dominerar kriminaliteten i staden. Här bor en oproportionerligt stor andel av alla som döms för narkotika- eller våldsbrott.

Arbetar ideellt

Men det finns mycket positivt också. Många arbetar ideellt för att förbättra situationen för boende i områdena.

Val 2018 Sörmland

Ett exempel på sådant arbete är det som görs i S:t Maria kyrka i Lagersberg. Varje vecka kommer hundratals ungdomar hit och deltar i olika aktiviteter som arrangeras. Ett av huvudsyftena är att ge barn och unga något vettigt att göra som håller dem borta från droger och kriminalitet.

Många som varit rädda

– Jag har träffat många som varit rädda och som håller på med narkotika och gäng och sådant, men sedan har vi kunnat hjälpa dem, säger Joy Bartoli.

Mer om verksamheten i S:t Maria kyrka kan du se i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Sörmland

Mer i ämnet