Tågpassagerare fast på Stockholms Central efter en kabelbrand som skedde på förmiddagen fortsätter att ställa till det för tusentals tågresenärer på väg till och från Stockholm. Foto: TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Så är läget i midsommartrafiken just nu

Uppdaterad
Publicerad

Årets värsta trafikhelg är här med köer, stress och förhöjd olycksrisk. Just nu är det stopp i tågtrafiken söder om Stockholm. SVT Nyheter ger dig de senaste nyheterna om läget.

Midsommar är inte bara blomster, sill och majad stång. Det är också en helg av frustration och stress över ändlösa bilköer då många vägar förvandlas till potentiella dödsfällor. Dagen före midsommarafton brukar det bryta ut: kö-eländet. Sedan fortsätter det under helgen.

Klicka på länken här nedanför för att få senaste nytt om trafikläget i vår direktrapportering:

SVT rapporterade · Så är läget i midsommartrafiken

09.55
Hej och välkomna till den här liverapporteringen om midsommartrafiken! Är du på vägarna ut mot sillen och jordgubbarna? Följ oss här för de senaste uppdateringarna om trafikläget. Har du tips och info om de ställen du befinner dig - kommentera gärna eller ställ frågor! Men först: Glad midsommar!
10.01
Hade du tänkt välja en alternativ väg för att komma undan köerna? Det tycker inte polisen att du ska. Läs mer här: 

Polisen tipsar: Så kör du säkert till midsommarfirandet

SVT NyheterMidsommarafton närmar sig och med den en av landets svartaste trafikhelger. Hårdast trafik väntas på de större vägarna redan i kväll – men polisen avråder ändå från att välja mindre vägar.
10.44
En bilist krockade med en älg och fick framrutan krossad strax innan 10. Olyckan inträffade öster om Svärdsjö i Dalarna, mellan Brattberget och Ågs bruk. Ingen person ska ha kommit till skada.
11.13
En person har skadats i kabelbranden mellan Stockholm Central och Stockholm Södra, uppger polisen. Branden ska ha skett i en tvärtunnel till Citytunneln.
11.26
Här är de mest olycksdrabbade vägarna i midsommartrafiken: 

Låt midsommarresan ta tid

SVT NyheterMidsommar är en av de mest trafikintensiva helgerna på hela året. Och allra mest bilar på vägarna blir det i dag, torsdag, när många ska ta sig ut från storstäderna för att fira i det gröna. Trafikverkets råd för att komma säkert fram till stången är att låta resan ta tid.
11.45
En person har skadats av branden och undersöks just nu av ambulanspersonal.
11.50
Tågtrafiken söder om Stockholm står alltså helt stilla efter en kabelbrand. Det finns ingen prognos om när trafiken kan komma igång.
11.55
Tusentals tågresenärer tros vara strandsatta just nu. Trafikverket uppmanar dem att kontakta respektive trafikbolag för att få besked om ersättningstrafik. Några klara besked har hittills inte kommit.
11.58
När tror de att trafiken kommer vara igång?
Det finns ännu ingen prognos. Kabelbranden är dock släckt och utreds som arbetsplatsolycka.
11.59
SL rekommenderar resenärer som kommer med tåg söderifrån att ta ordinarie buss till närmaste tunnelbana från pendeltågsstationen i Älvsjö där pendeltågen vänder. Resenärer med pendeltåg norrifrån uppmanas byta till tunnebana vid centralen.

LÄS MER: Kabelbrand stoppar tågtrafiken

LÄS MER: Här är vägarna att se upp för

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer