SAS-flygplan står stilla på Köpenhamns flygplats. Foto: Martin Sylvest /TT-AFP

SAS behåller ett inrikesflyg – fortsätter trafikera fyra orter

Uppdaterad
Publicerad

SAS kommer endast att behålla ett flygplan inom svensk inrikestrafik. Flygplanet kommer att flyga till Umeå, Kiruna, Luleå och Visby.

I ett pressmeddelande meddelar SAS att man minskar flygkapaciteten med anledning av minskad efterfrågan och nya rekommendationer och regler från myndigheter.

Från och med måndag kommer alltså SAS att endast trafikera fyra destinationer i Sverige – Umeå, Kiruna, Luleå och Visby. Varför man valt dessa orter är för att upprätthålla samhällskritisk infrastruktur.

”Förändringarna innebär att en stor del av det svenska inrikesflyget nu ligger nere med betydande effekter på tillgängligheten inom Sverige för transporter avseende både passagerare och frakt. SAS ambition är att så snart det är möjligt starta flygningarna igen” skriver bolaget i ett pressutskick.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet