Riksdagsledamoten Patrick Reslow (SD) har upprepadegånger bokat familjerum i samband med tjänsteresor. Foto: Emma-Sofia Olsson/TT

SD-politiker bokade familjerum och lät skattebetalarna ta notan

Uppdaterad
Publicerad

Patrick Reslow, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, kan ha gjort sig skyldig till bedrägeri i samband med sina tjänsteresor. En granskning av Aftonbladet visar att SD-politikern vid flera tillfällen bokat flerbäddsrum åt familjemedlemmar och låtit riksdagen stå för kostnaderna.

Enligt reglerna får riksdagsledamöter dra av 25 procent av boendekostnaden för medföljande anhöriga. Det har Reslow inte har gjort i sex fall där han har bokat boende med sängplats för fler än en person, rapporterar Aftonbladet.

– I det här fallen har jag gjort bokningar där syftet har varit att hela familjen skulle åka med. Men i slutändan av olika anledningar har det inte blivit så. Hade de bott där hade jag gjort avdrag, sa Patrick Reslow (SD) till SVT Nyheter tidigare under fredagen.

Men på fredagskvällen säger han till Aftonbladet att han vid flera tillfällen bokat större hotellrum för att familjen skulle följa med.

Bokade stora rum för tusentals kronor

Berörda boenderäkningarna är bland annat en lägenhet i Almedalen i somras som kostade 27 000 kronor. Vid bokmässan förra året bodde Patrick Reslow tre nätter i juniorsviten på Park Avenue Hotel i Göteborg till en kostnad av 7 800 kronor.

Yvonne Brandell vid Åklagarmyndighetens utvecklingscentrum säger till Aftonbladet att inte göra avdrag för medföljandes hotellkostnader kan vara brottsligt.

– Av vad som framgår av lämnade uppgifter är det uppenbart att detta avser en enskild person som kan komma att bli misstänkt för brott, säger Brandell.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.