Tina Lundqvist, Jonas Norén och Åsa Gustavsson.

Singlarnas tips: Så lindrar du all hjärtans dag-ångesten

Uppdaterad
Publicerad

För många är inte alla hjärtans dag en dag då man får rosor eller blir bjuden på middag. Och för en del singlar är det en dag av ensamhet och ångest. Några singlar berättar hur de på bästa sätt lindrar sin alla hjärtans dag-ångest och vad de har för tips till andra.

Åsa Gustavsson

– Att fira sig själv och sin ”braighet” är mitt bästa tips. Ställ dig framför spegeln och säg ”vad fin jag är och tack för att jag tar hand om mig själv”. Sedan tycker jag att man ska unna sig något som man blir varm i hjärtat av – en vaniljmunk, en skogstur eller något annat.

Tina Lundqvist

– Jag vill inte sitta själv på alla hjärtans, så jag går och tränar. Att träna eller titta på serier i ett serierace – som en vanlig kväll – är mitt bästa tips.

Albin Jorenbo

Albin Jorenbo

– Jag tycker att det är en dag då man kan ta hand om sig själv och ge sig själv uppmärksamhet. Man är ju faktiskt den viktigaste personen i sitt liv. Man kan till exempel äta sin favoritmat eller ”dejta” en kompis eller släkting. Jag ska träffa min syster och mina två syskonbarn.

Jonas Norén

– En bra idé är att ringa sina kompisar, som man annars bara skriver till. Man kan kolla läget med dem och är de singlar kan de få en styrkekram. Ett annat bra sätt att fira är genom att jobba. Det ska jag göra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.