Sjöstedt och Kinberg Batra åker tåg till Vietnam i ny tv-serie

Publicerad

Att gå från politikens centrum till ett liv bortom strålkastarljuset är en tuff resa. Det menar Jonas Sjöstedt, som lämnade Vänsterpartiets partiledarpost för en ny tillvaro i Vietnam. I en SVT-serie ger han sig och den tidigare M-ledaren Anna Kinberg Batra av på en reflekterade tågresa till Hanoi.

SVT-serien ”Tåget mot Hanoi – livet efter debatten” handlar på pappret om politikernas resa till Hanoi, men i själva verket handlar programmet om att ta klivet från politiken till den vardag som väntar efteråt, enligt Sjöstedt.

Som partiledare hade Sjöstedt och Kinberg Batra inte mycket gemensamt, men under resans gång hittade de gemensam mark, berättar Sjöstedt.

– Vi har olika sätt att se på politiken och på världen. Men just den här resan att kliva ned, att göra något annat och hur det är, det visste ju hon. Hon hade gjort samma sak, om än på ett annat sätt. Hon hade också upplevt hur det var när telefonen slutar ringa, säger han i Morgonstudion.

Hör Jonas Sjöstedt berätta om resan i klippet ovan.”Tåget mot Hanoi – livet efter debatten” finns att se på SVT Play från och med söndag den 23 januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.