– De kallar det fortfarande för en räddningsaktion. Har man skydd i form av material som kan hålla en varm och tillgång på vatten, då ska det gå att överleva, säger Ellen Ressel på norska TV2. Foto: SVT

Norska TV2 i Gjerdrum: Ska gå att överleva

Uppdaterad
Publicerad

Hoppet om att hitta överlevande efter skredet i Gjerdrum lever fortfarande.

– Har man skydd i form av material som kan hålla en varm och tillgång på vatten, då ska det gå att överleva, säger Ellen Ressel på norska TV2.

Kl 11.42 gick ett nytt skred i området som betekcnas som röd zon och räddningsarbetarna tvingades lämna skredområdet. Det skedde relativt odramatiskt, uppger insatsledaren för NRK.

Innan dess sökte 25-30 räddningsarbetare efteröverlevande i skredområdet – och operationen är komplicerad.

– Det är för riskabelt att ta in maskiner, vilket gör att räddningspersonalen måste flytta allt material för hand. Det tar tid, säger Ellen Ressel, reporter på norska TV2 som är på plats i Gjerdrum.

”Ska gå att överleva”

Räddningsarbetet ska nu fokusera på ett lägenhetshus med sex lägenheter som rasade i skredet. Tre personer saknas fortfarande och norska myndigheter hoppas fortfarande hitta personer vid liv.

– De kallar det fortfarande för en räddningsaktion. Har man skydd i form av material som kan hålla en varm och tillgång på vatten, då ska det gå att överleva, säger Ellen Ressel på norska TV2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.