Bild på målsägandes arm samt brottsplatsen Foto: Bilder från förundersökningen

Skadeståndsanspråket på ASAP Rocky: 139 700 kr

Uppdaterad
Publicerad

Målsägande har yrkat på skadestånd för de skador som personen ska ha fått av de åtalades agerande.

Skadeståndet som den målsägande yrkar i tingsrätten är totalt 139 700 kronor. Av det framlagda skadeståndanspråket framgår att målsägande har utsatts för kränkning, sveda och värk, förlorad inkomst och utseendemässiga skadeföljder. Ett högt anspråk enligt Dennis Martinsson, doktor i straffrätt.

– En försiktig reflektion är att det framstår som ett något högt skadestånd för en misshandel av normalgraden. Kan också sägas att skadeståndet, eller enskilt anspråk som det heter på juridiska, lämnades in i går. De tilltalade har ännu inte fullt ut kommenterat hur de ställer sig till detta anspråk.

Om någon har utsatts för ett brott kan hen ha rätt till skadestånd, det vill säga ekonomisk kompesation för de skador som brottet har orsakat.

Rättegången mot ASAP Rocky är igång sedan klockan 09.30. SVT är på plats och kommer att direktrapportera här under dagen. Välkomna!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.