Skavlan: Därför klipptes Norgekritiken bort

Uppdaterad
Publicerad

Kritik mot nya regeringen klipptes bort – nu svarar programledaren.

Efter fredagens avsnitt av ”Skavlan” gick Özz Nûjen till angrepp mot Norges nya regering, och att Fremskrittspartiet valts in i landets riksdag. Men när avsnittet sändes i Norge hade kritiken klippts bort. Özz Nûjen sa då:

– Jag tycker att det är fegt. Vill man ha högt i tak måste alla få komma till tals. Man måste benämna saker vi deras rätta namn. De har rasister i sin regering, och då får de tåla lite kritik, säger Özz Nûjen till SVT.

Nûjens Norgekritik klipptes bort

Skavlan bemöter kritiken

Nu svarar programledaren Fredrik Skavlan för första gången på kritiken. I ett mejl till Expressen säger han:

– Samtliga intervjuer klippts ner beroende på hur mycket vi går över tiden och utifrån vad vi som redaktion anser är optimalt. Özz Nûjen var inget undantag.

Skavlan skriver vidare:

– Det är ett val SVT och NRK tar oberoende av varandra varje vecka. En norsk gäst kan till exempel ”förtjäna” mer tid för norska tittare, eller så kan det vara olika juridisk och pressetisk praxis som gör att kanalerna ibland gör sin egen redigering innan de sänder ut vårt material.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nûjens Norgekritik klipptes bort

Mer i ämnet