Johanna Svärd (S), andranamn på Socialdemokraternas valsedel i Degerfors Foto: Johan Pisoni /SVT

Socialdemokraterna i Degerfors söker samarbete med alliansen

Uppdaterad
Publicerad

Efter beskedet förra veckan att Socialdemokraterna i Degerfors spolar samarbete med Vänsterpartiet var det på torsdagen dags för omröstning kring alternativen. Antingen gå i opposition eller söka samarbete högerut.

Det var de två alternativen medlemmarna hade att ta ställning till vid tordagskvällens möte hos Socialdemokraterna i Degerfors.

– Vi har beslutat att ha fortsatta samtal med alliansen. 33 röstade för, 16 för att vi skulle gå i opposition och 3 röster var blanka, så det var en ganska stor majoritet, säger Johanna Svärd (S), andranamn på partiets valsedel inför valet.

Val 2018 Örebro

Gemensam avsiktsförklaring

Närmast väntar därmed fortsatta samtal kring platser i de olika nämnderna och sakfrågor. Dessutom vill partiet få resultatet av de övergripande diskussionerna på pränt.

– Vi vill förstås ha en garanti för vår politik och kommer att skriva en gemensam avsiktsförklaring, säger Svärd.

Vallöfte ska infrias

Vad gäller sakfrågor finns en som partiet tänker lyfta tidigt och hoppas hitta samsyn och en gemensam handlingsplan kring.

– Det handlar om den stängda matsalen vid Västergårdens äldreboende. Den stängdes ner vid ett fullmäktigebeslut 2013 och det är många som bor i närheten som har sakna möjligheten att kunna gå dit och äta lunch. Det frågan handlar ju även om sällskap och socialt umgänge. Vi har haft det som ett av våra viktigaste vallöften, säger Johanna Svärd (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Örebro

Mer i ämnet