Ann-Sofie Hermansson och Anna Johansson presenterade löfte inför valet. Foto: Socialdemokraterna

Socialdemokraterna lovar bostäder

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna i Göteborg har gett sitt första vallöfte. På tio år ska det byggas 60 000 nya bostäder.

Bostadsbristen i Göteborg är ett faktum men nu lovar Socialdemokraterna att de ska ta tag i problemet. I ett pressmeddelande presenterar de sitt första vallöfte – de närmsta tio åren ska det byggas 60 000 nya bostäder varav minst häften ska vara hyresrätter.

– Vi ska knäcka bostadsbristen, alla göteborgare oavsett storlek på plånboken har rätt till en bra bostad. Vi kan aldrig ha lägre ambitioner än göteborgarnas verkliga behov, säger Anna Johansson (S), partidistriktets ordförande, i pressmeddelandet.

”Ren valrörelse”

För att kunna nå målet så krävs det förändringar, bland annat ska det gå snabbare att ta fram nya detaljplaner, det ska bli ett större samarbete mellan nämnder och bolag och infrastrukturen ska investeras i så att de matchar förskolor, skolor och bättre kollektivtrafik.

Samtidigt som de ger sitt första vallöfte lovar de också en ”ren” valrörelse.

– Vi kommer använda oss av riktad Facebook-annonsering, vi kommer aldrig påstå något som inte är sant och vi kommer offentliggöra alla våra annonser, säger regionsrådet Håkan Linnarsson i pressmeddelandet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.