Språkreseföretaget STS Education har beslutat att ansöka om konkurs. Foto: Leif R Jansson / TT

Språkreseföretag i konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska språkreseföretaget STS Education har gått i konkurs, rapporterar TT. Enligt företaget räckte inte de ekonomiska stödåtgärderna till följd av pandemin för att rädda bolaget.

Konkursen gäller det svenska moderbolaget STS Education, uppger TT. Bolaget har även ett tiotal dotterbolag i bland annat Italien, Tyskland och USA, som inte omfattas av konkursbeslutet. Inte heller det separata bolaget STS Alpresor uppges omfattas av konkursen.

-Den pågående rörelsen är en tillgång i konkursen. Den ska vi försöka sälja, säger advokat Johan Sölveland, utsedd till konkursförvaltare av Göteborgs tingsrätt, till TT.

Enligt Sölveland finns ett antal intressenter och samtal förs nu för att hitta en ny ägare snabbt.

Studenter ska inte påverkas

-I den bästa av världar kommer de som har avtal med bolaget, de som ska ute på resa eller är på resa, inte att märka något, säger han.

Enligt STS Education pågår arbete för att säkerställa att alla studenter som har påbörjat sitt high school-år ska kunna genomföra sitt utbildningsår.

Företaget har tidigare lidit av ekonomiska förluster och säger sig ha drabbats hårt av coronapandemin. Trots stödpaket har verksamheten inte kunnat räddas.

Företaget har ett 40-tal anställda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.