Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Statsminister Ulf Kristersson (M) kommenterar nu skandalen i polisledningen. ”Förtroendefrågan måste ställas efter att det har klarlagts saker som kan komma att klarläggas”, säger han bland annat. Foto: Pontus Lundahl/TT

Statsministern har fortsatt förtroende för polisledningen

Uppdaterad
Publicerad

Polismyndighetens ledning har fortfarande statsministerns förtroende, trots anmälan mot den ställföreträdande rikspolischefen Mats Löfving och det gängkrig som pågår i Sverige.

Efter att regeringen hållit pressträff och presenterat en ny försvarsberedning kom frågan huruvida statsminister Ulf Kristerssons förtroende påverkats av den rådande skandalen inom polisen samtidigt som det utbredda gängvåldet fortsätter att växa.

– Det har man tills man inte har förtroende för polisledningen. Allt detta är bra att det sker och vi välkomnar det, säger Ulf Kristersson (M) på tisdagen.

Kritiken mot polisledningen

Statsministern hänvisar till den pågående förundersökningen gällande tillsättningen av Linda Staaf som högt uppsatt chef och en extern granskning av polisledningens agerande.

– Förtroendefrågan måste ställas efter att det har klarlagts saker som kan komma att klarläggas men självklart har vi förtroende för den sittande myndighetsledningen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En dold relation mellan två av landets högsta polischefer har uppdagats efter att det har gjorts en polisanmälan – här är en sammanfattning om händelsen på 60 sekunder.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kritiken mot polisledningen

Mer i ämnet