Här pressas Märta Stenevi (MP) och Annie Lööf (C) på svar om den låsta situationen.

Stenevi (MP) om splittringen med C: Det får vi ta ställning till då

Publicerad

Miljöpartiet kommer att rösta för Stefan Löfven (S) som statsminister – och Centerpartiet kommer att släppa fram honom. Samtidigt har förhandlingarna mellan MP och C havererat.

Centerpartiet släpper fram Löfven i utbyte mot förändringar i strandskyddet, ägandet av skogen samt den punkt i januariavtalet som rör arbetsrätten. Men efter intensiva förhandlingar i helgen sa MP nej till punkterna som gäller strandskyddet och ägandet av skogen.

Förhandlingarna är strandade och frågan är vad som händer efter onsdagens omröstning om Löfven tolereras som statsminister.

– I morgon så har vi en statsministeromröstning. I den är vår ställning väldigt klar. Vad som händer efter det får vi ta ställning till när vi är där, säger MP:s språkrör Märta Stenevi i Aktuellt.

Se i spelaren ovan när Märta Stenevi (MP) och Annie Lööf (C) pressas på svar om den låsta situationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.