Flera fönster gick sönder efter explosionen, som inträffade den 7 augusti. Foto: OLAFUR STEINAR GESTSSON/AP/TT

Svensk man gripen efter explosionen i Köpenhamn

Uppdaterad
Publicerad

En svensk man har gripits efter explosionen vid Skattestyrelsen i Köpenhamn, rapporterar DR. Enligt den danska polisen är ytterligare en svensk man efterlyst. Mannen greps i Malmö under tisdagen, bekräftar Tony Pallon på regionala utredningsenheten inom Polisen Region syd.

Den danska polisen har gripit en svensk man efter explosionen vid Skattestyrelsen, motsvarande Skatteverket, i Köpenhamn den 6 augusti, rapporterar DR.

– Vi har anhållit en 22-årig svensk man, och efterlyser internationellt en 23-årig svensk man. De misstänks för sprängningen vid Skattestyrelsen, säger polischefen Jörgen Bergen Skov på en presskonferens.

Greps i Malmö

Jörgen Bergen Skov säger att polisen genomsökte flera platser i Sverige under natten. Enligt Polisen Region Syd greps mannen i Malmö.

– Mannen greps igår i Malmö, men i övrigt hänvisar jag till den danska polisen som har hand om ärendet, säger Tony Pallon till SVT Nyheter.

Ytterligare en man, en 23-åring, eftersöks just nu.

– Även han är hemmahörande i Malmö. Vi eftersöker honom.

Kandiderade för Vänsterpartiet

22-åringen som är gripen är enligt vad SVT Nyheter erfar tidigare ostraffad, medan 23-åringen är dömd för misshandel.

Båda är skrivna i grannkommuner till Malmö och den man som fortfarande är efterlyst har ställt upp som kandidat för Vänsterpartiet i ett tidigare kommunalval.

Flera explosioner – ingen koppling

Senare samma vecka inträffade ytterligare en explosion vid en lokalpolisstation i stadsdelen Nörrebro. Enligt Jörgen Bergen Skov finns det dock inget som tyder på att de båda har något med varandra att göra.

Explosionen vid Skattestyrelsen inträffade 22:15 tisdagen den 6 augusti. Två personer befann sig i byggnaden vid tillfället, men ingen av dem skadades. En person utanför byggnaden skadades av splitter, men kunde själv uppsöka vård.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.