Belinda Olsson och Debattredaktionen flyttar tre program till Visby under Almedalsveckan. Foto: Scanpix

SVT flyttar till Almedalen

Uppdaterad
Publicerad

Almedalsveckan i Visby slår nya rekord och blir bara större och större. Även SVT storsatsar i år och skickar flera redaktioner för att bevaka politikerveckan.

När Sveriges politiska arena flyttar till Visby är även SVT där. Partiledarnas tal sänds direkt i SVT Play och i Kunskapskanalen varje dag. Alla partiledarna gästar också SVT:s Gomorron Sverige som sänder från Almedalen måndag-fredag.

Belinda Olsson flyttar sin debattredaktion till Almedalen för tre direktsända debatter.

–Vi hoppas kunna vara precis där det händer, som vi alltid är. I juli är alla i Almedalen så självklart ska även debatt vara där. De partiledarna som talar de kvällar vi sänder kommer direkt från sina tal till Belinda, säger Lisa Jarenskog, redaktör på Debatt.

En av nyheterna i år är att SVT.se satsar på två interaktiva livesändningar på webben varje dag. I Lunchpanelen går gäster loss på dagens skandaler, utspel och snackisar. Några av namnen i panelen är Karin Adelsköld, Lina Thomsgård, Henrik Torehammar och Alexander Bard.

På eftermiddagen sänds Partigrillen, där ett parti varje dag ställs mot väggen i direktsändning av de lobbyister som tycker allra mest illa av dem.

–Jättespännade koncept, jag hoppas att lobbyisterna vågar ta chansen att ta ut svängarna och hårdgrilla partierna så att det slår gnistor,  säger programledare Filip Struwe.

SVT Forum sänder flera av veckans seminarier varje dag. Dessutom summeras dagens politiska utspel i Pers hörna, där SVT:s Per Malm tar emot gäster på båten M/S Malmö. I ”Pers hörna” diskuteras bland annat det nya politiska landskapet, småpartiernas överlevnadsstrategier och vem som formulerar partiernas politik.

–Det blir en trendspaning i politikens landskap. Oväntade meningsutbyten i förhoppningsvis torr väderlek, säger Per Malm som sänder från Almedalen för femte året i rad.

Även Aktuellt flyttar två av sina sändningar till Almedalen, på måndagen och fredagen. Tillsammans med inbjudna gäster diskuterar Claes Elfsberg veckans politiska utspel.

Här hittar du programmet för alla SVT:s sändningar från Almedalen!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Almedalen 2012

Mer i ämnet