Nooshi Dadgostar (V) har varit starkt kritisk till det hyresförslag som regeringen låtit utreda, och krävt ett möte med Stefan Löfven. Mötet blir nu av, erfar SVT. Foto: Claudio Bresciani/TT, Amir Nabizadeh/TT

Dementerar möte om hyrorna: ”Finns inte inplanerat”

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar kommer på torsdagen att ha ett möte med statsminister Stefan Löfven (S) för att diskutera förslaget om fri hyressättning, uppger Vänsterpartiet.

”Ett sådant här möte finns inte inplanerat”​, hävdar dock statsministerns pressekreterare.

Vänsterpartiet har fört en hård linje mot förslaget om fri hyressättning vid nyproduktion, och krävt att regeringen stoppar det. Partiledaren Nooshi Dadgostar ska nu träffa statminister Stefan Löfven för att diskutera förslaget, uppger Vänsterpartiet.

– Jag kan inte säga så mycket mer än att mötet kommer att ske. Det kommer att handla om marknadshyror och det som Nooshi Dadgostar framfört att hon vill prata om, säger Anna Herdy, presstalesperson på Vänsterpartiet, till SVT.

Marknadshyror

”Inget möte inplanerat”

Stefan Löfvens (S) pressekreterare tillbakavisar dock uppgifterna om att det ska hållas ett möte på torsdagen.

”Statsministern träffar andra partiledare emellanåt. Ett sådant här möte finns inte inplanerat”​, skriver Stefan Löfvens pressekreterare i ett sms till SVT.

Några ytterligare kommentarer ges inte.

”Det finns inget mer att säga än att något sådant möte inte är inplanerat”, skriver pressekreteraren.

Vänsterpartiet vidhåller dock att mötet är inplanerat.

Tidigare krävt möte

Regeringens planer att införa fri hyressättning i nyproduktion har fått Vänsterpartiet att hota om att fälla regeringen. Partiledaren Nooshi Dadgostar är starkt kritisk till förslaget, som hon menar innebär ett systemskifte på bostadsmarknaden och ett införande av marknadshyror.

Udden har riktats mot Socialdemokraterna och statsminister Stefan Löfven (S). Nooshi Dadgostar har tidigare offentligt efterfrågat ett möte med statsministern.

– Statsministern vill inte prata med mig, han vill inte förhandla med mig. Hur kan Socialdemokraterna gå med på de här extrema centerförslagen? sade V-ledaren vid onsdagens partiledardebatt i riksdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Marknadshyror

Mer i ämnet