Det är sluträknat på SVT:s sajt, efter att Johns Hopkins-universitetet slutat rapportera statistik. Foto: Anders Wiklund/TT

SVT slutar rapportera covidstatistik

Uppdaterad
Publicerad

1140 dagar – men nu är det över.

Efter drygt tre år av pandemi avslutar SVT sin statistikrapportering om covid-19.

Sedan den 28 januari 2020 har man på SVT:s sajt kunnat följa coronavirusets framfart i Sverige och globalt. Men nu blir det inga fler uppdateringar.

Den globala statistiken har tagits från Johns Hopkins-universitetet i USA, som i helgen meddelade att de avslutat sin covidrapportering. Och nu har SVT valt att göra detsamma.

I totalt 1140 dagar har SVT uppdaterat löpande om smittspridningen, vaccinationstakten och antalet döda. Tillsammans med engagerade läsare som kommit med inspel och tips har en interaktiv och informativ sida skapats, som haft nästan 75 miljoner sidvisningar totalt.

Miljoner döda

När rapporteringen nu avslutas står antalet bekräftat döda på 6 882 636, varav 23 777 i Sverige.

Den enda statistiken som kommer att fortsätta uppdateras på SVT även framöver är antalet inlagda patienter på intensiven med covid-19 i Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.