Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Talmannen: ”Väldigt goda förutsättningar för överenskommelse i morgon”

Uppdaterad
Publicerad

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson har i princip en överenskommelse om en regeringsbildning. Detta menar talman Andreas Norlén som under onsdagen förlängde Kristerssons sonderingsuppdrag med 48 timmar.

– Det är bara vissa frågor som behöver lösas ut, säger han i SVT:s Morgonstudion.

Sverige är nära en ny regeringsbildning, detta säger talman Andreas Norlén i SVT:s Morgonstudion. Enligt honom kommer Ulf Kristersson att ha ett regeringsunderlag färdigt under fredagen.

– Utifrån den rapporten jag fick, och som stämmer väl överens med det Ulf Kristersson sa i media efteråt, så är min bedömning att det finns väldigt goda förutsättningar för att det här är klart i morgon. Då kan jag gå till kammaren och föreslå honom som Sveriges nästa statsminister, säger Norlén.

Val 2022

Då är nästa steg en statsministeromröstning i riksdagen på måndagen. På frågan om han redan visste vilka partier som kommer att ingå i regeringen ville han inte svara:

– Det är bäst att de här samtalen mellan talmannen och regeringspersoner förblir mellan fyra ögon. Jag tror allting kommer att klarna imorgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2022

Mer i ämnet