Tekniska problem gjorde att tidigare kortköp slog igenom först på fredagseftermiddagen, enligt Nordea. Foto: EPA/KIMMO BRANDT/TT

Tekniska problem för Nordeas kunder – gamla kortköp visades inte

Uppdaterad
Publicerad

Fredag eftermiddag kom uppgifter om att Nordeas kunder drabbats av minussaldo. Enligt banken rör det sig om tidigare kortköp som inte registrerats förrän nu.

– Vi kan bara beklaga att det visats fel, säger Christian Steffensen, kommunikationschef på Nordea.

Enligt Nordea handlar det om kortköp gjorda mellan 20 och 21 april.

– Det är ett tekniskt fel som gjort att köpen inte dragits från korten som normalt och inte heller visats som reserverat belopp. Det blev rättat vid 16-tiden i dag fredag, säger Christian Steffensen.

Oklart hur många drabbade

Enligt honom ska kontovisningen nu vara korrekt. Kunder som upplever problem eller har frågor kan vända sig till banken.

– Det är bara att ta kontakt med oss så ska vi försöka hjälpa till.

Christian Steffensen har inga uppgifter om hur många kunder som ska vara drabbade.

Problem hos Swedbank

Nordeas problem kommer dagen efter att Swedbank drabbats av ett tekniskt haveri.

Under torsdagkvällen började upprörda Swedbank-kunder rapportera minussaldon på sina konton. Först under den sena fredagseftermiddagen meddelade banken att felet var löst.

Kundernas saldon skulle rättas till under kvällen, uppgav banken.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Läge att storhandla när banken kraschat? MSB listar fyra tips på sådant du inte ska göra om banken ligger nere. Foto: Storyblocks/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.