– Jag tycker det är omdömeslöst. Det går inte riktigt att föreskriva alla saker som kan dyka upp i ett uppdrag, men jag tycker det här är graverande, säger Karin Svensson Smith (MP).

Trafikutskottets ordförande: ”Omdömeslöst”

Uppdaterad
Publicerad

Transportstyrelsens ordförande har agerat omdömeslöst, och det är tveksamt om han kan sitta kvar. Det säger trafikutskottets ordförande Karin Svensson Smith (MP) till SVT med anledning av gårdagens avslöjanden.

Rolf Annerberg hade som ordförande för Transportstyrelsens styrelse redan 2015 fått information om att generaldirektören Maria Åberg medvetet brutit mot lagen. Det framgår av den förundersökning som Säpo gjort och som SVT tagit del av.

LÄS MER: Transportstyrelsens ordförande kände till lagbrotten

”Omdömeslöst”

Trafikutskottets ordförande Karin Svensson Smith (MP) säger till SVT Nyheter att hon reagerar starkt på uppgifterna att Annerberg känt till lagöverträdelserna.

– Jag tycker det är omdömeslöst. Det går inte riktigt att föreskriva alla saker som kan dyka upp i ett uppdrag, men jag tycker det här är graverande.

Kan han sitta kvar?

– Det är tveksamt, men det är ytterst en fråga för regeringen.

SVT Nyheter söker infrastrukturminister Anna Johansson (S) men hon har i dag inte velat svara på om hon har förtroende för Rolf Annerberg. Enligt pressekreterare Natali Sial måste det göras en ”vidare utvärdering av situationen”.

LÄS MER: Efter avslöjandena om att ordföranden känt till lagbrott: Infrastrukturministern duckar

Även Moderaternas försvarspolitiske talesperson anser att förtroendet är i botten.

– Det är ju totalt urholkat förtroende, säger Hans Wallmark.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

IT-skandalen

Mer i ämnet