SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein tror det finns en risk att bli besviken på resultaten av migrationskommittén.

SVT:s politikreporter: ”Troligen urvattnat resultat av migrationskommittén”

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein tror det finns en risk att de flesta blir besvikna på resultaten av migrationskommittén.

Nu samlas återigen flyktingar vid gränsen mellan Turkiet och Grekland efter att Turkiet sagt att man inte längre kommer hindra migranter från att ta sig till Europa.

På onsdagen hade migrationskommittén möte. Riksdagens partier ska komma överens om en långsiktigt hållbar migrationspolitik. Men partierna är inte överens. 

– Moderaterna och Sverigedemokraterna står för den stramaste linjen. Centerpartiet, Vänsterpartiet och Miljöpartiet står för den mest generösa, medan Liberalerna och Socialdemokraterna står någonstans i mitten, säger SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein.

Planen är att partierna ska vara klara med en överenskommelse i augusti men det kommer bli svårt, tror Elisabeth Marmorstein. 

– Troligast är att det blir ett smalt och urvattnat resultat där partierna alla driver egna linjer fram till nästa val. Den som tror att flyktingpolitiken ska avföras från dagordningen med den här kommittén kommer bli ganska besviken.

Hör Elisabeth Marmorstein utveckla i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.