Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fyra personer har dött i en ovanlig eldväxling i Israel vid den vanligtvis lugna gränsen till Egypten, uppger den israeliska armén. Foto: TT

Flera soldater dödade i ”säkerhetsincident” nära egyptiska gränsen

Uppdaterad
Publicerad

Tre israeliska soldater och en egyptisk ska ha dödats i samband med två olika skottlossningar nära den israelisk-egyptiska gränsen. Det uppger ansvariga för Israels försvarsstyrka på lördagen.

De dödade soldaterna ska ha skjutits ihjäl vid den israelisk-egyptiska gränsen i vad som beskrivs som en ”säkerhetsincident”. Det uppger både Jerusalem Post och Times of Israel, och hänvisar till militären.

Enligt försvarsstyrkan förekom ytterligare en skottväxling i området timmar senare, även det på israeliskt territorium. En egyptisk gränsvakt och en tredje israelisk soldat dödades i den eldväxlingen.

”Terroristen är en egyptisk polisman”, skriver den israeliska militären på sitt officiella Twitterkonto.

Egypten: Ministrarna har pratat

Senare bekräftade även Egypten händelsen och landets försvarsminister säger att han lämnat sina kondoleanser till sin Israeliska motpart, skriver Reuters.

De två försvarsministrarna ska ha pratat i telefon om händelsen och diskuterat hur man ska undvika att den här typen av skjutningar vid gränsen kan undvikas.

Gemensam utredning

Incidenterna inträffade mellan bergen Sagi och Harif i Negevöknen i södra Israel, skriver Times of Israel.

Egypten och Israel arbetar nu tillsammans i en gemensam utredning av händelsen, uppger två egyptiska säkerhetskällor för nyhetsbyrån Reuters.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har enligt israeliska tidningar informerats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.