Ulf Kristersson om tunga beskedet från C: Inte bästa dagen jag upplevt

Uppdaterad
Publicerad

C och L har sagt sitt. Det blir ett nej till Ulf Kristersson på onsdag. Nu svarar M-ledaren på partiernas tunga besked.

– Det är sakligt sett en tung dag för Alliansen, säger han till SVT Nyheter.

Ulf Kristersson framhåller att Alliansen på torsdag och fredag hade kunnat bilda en ny regering och kommit igång med all den politik som partierna har gemensamt.

Men så verkar det nu inte bli efter först Liberalernas besked under måndagen och nu Centerpartiets.

Regeringsbildningen

– Vi hade utomordentligt goda möjligheter i ett tufft politiskt läge och jag tycker det är synd att vi inte tar vara på den möjligheten, säger M-ledaren i en intervju med SVT Nyheter.

”Inte den bästa dagen”

Tidigare under tisdagen lade partiledaren ut ett inlägg på Facebook där han skrev att han snarare är frustrerad än besviken efter C-beskedet. Och stämningen är inte precis på topp mellan partierna i Alliansen just nu, konstaterar Kristersson.

– I dag är kanske inte den bästa dagen jag upplevt, på goda grunder ska jag säga. Jag tycker det är tråkigt att vi är fixerade vid vad Sverigedemokraterna skulle göra. Jag tycker vår politik förtjänas att lägga fram på riksdagen och prövas på egna meriter, säger han.

”Skyldighet att ställa upp”

Inför statsministeromröstningen i morgon, onsdag, är han inte särskilt optimistisk.

– Det är väl rätt klarlagt vid det här laget hur det kommer gå. Men jag tycker ändå jag har en skyldighet att ställa upp, jag har lovat mina väljare. Jag var fyra partiers statsministerkandidat för valet. Jag tycker det är så man driver politik, säger Ulf Kristersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Regeringsbildningen

Mer i ämnet