Arkivbild. Foto: SvD7TT

Uppgifter: Misstänkt spion gripen i gryningsräd

Uppdaterad
Publicerad

Säkerhetspolisen har gripit en misstänkt spion i Stockholmsområdet, rapporterar Aftonbladet. Säpo vill själva inte kommentera händelsen, men bekräftar att de genomfört en insats.

– Jag kan inte berätta mer än att Säkerhetspolisen genomförde en insats i Mellansverige i måndags och att det rör ett av Säkerhetspolisens verksamhetsområden, säger pressekreteraren Gabriel Wernstedt till SVT.

Enligt uppgifter till Aftonbladet skedde gripandet under en gryningsräd på måndagsmorgonen. Inrikesminister Mikael Damberg (S) underrättades om gripandet på tisdagsförmiddagen, enligt Aftonblandet.

– Jag är informerad om det här men har inga kommentarer, säger inrikesministern till tidningen.

Spionbröderna

När SVT söker Mikael Damberg på tisdagseftermiddagen har han fortfarande inga kommentarer att lämna. Säpo är också mycket förtegna med hänvisning till att insatsen är del av deras operativa verksamhet.

– Om jag skulle ge ytterligare detaljer skulle det kunna försvåra vårt arbete, säger Gabriel Wernstedt, pressekreterare på Säkerhetspolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Spionbröderna

Mer i ämnet