USA:s vicepresident Joe Biden har landat i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Strax före kl 01.30 natten mot torsdag landade USA:s vicepresident Joe Biden på svensk mark. Han är här för att träffa Stefan Löfven och ska bland annat diskutera flyktingkrisen.

USA:s vicepresident Joe Biden har anlänt till Sverige. Vid halvtvåtiden på natten mot torsdag landade han på Arlanda utanför Stockholm, där han togs emot av bland andra utrikesminister Margot Wallström (S).

Joe Biden är i Sverige som en del av sin pågående Europarundresa, som tidigare har tagit honom till bland annat Serbien och Kosovo samt till Lettland. Senaste stoppet före Sverige var i Turkiet, där Biden träffade landets president Erdogan.

Joe Biden i Sverige

I Sverige ska vicepresidenten träffa statsminister Stefan Löfven (S). De två männen träffades senast i Washington förra året och det är nu USA som har begärt att få komma på besök.

Löfven och Biden förväntas diskutera flyktingkrisen i Europa och Mellanöstern samt säkerhetsläget i världen, med fokus på oro kring Rysslands agerande i östra Europa.

Besöket pågår under en dag, och kommer att föra med sig stora begränsningar i trafiken i Stockholm, till följd av säkerhetspådraget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Joe Biden i Sverige

Mer i ämnet