Landstingsrådet LiseLotte Olsson (V) menar på att alla västerbottningar ska få tillgång till samma vård och service. Foto: SVT

Vänsterpartiet vill att alla ska ha råd med vård

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterpartiets huvudbudskap inför landstingsvalet är att alla västerbottningar ska få tillgång till samma vård och service, oavsett var i länet du bor.

Vänsterpartiet har ett tydligt grundbudskap inför landstingsvalet och det är att alla västerbottningar ska ha samma möjligheter och att alla ska ha råd med vård.

– Vi tycker att vård ska ges efter behov. Den som har störst behov ska få vård först. Det handlar om att våga prioritera så att det inte handlar om att prata högst eller ha störst plånbok, säger landstingsrådet Liselotte Olsson (V).

Val 2018 – #dinröst

”Ta bort avgifter inom vården”

Rent konkret vill Vänsterpartiet bland annat att det läggs mer resurser på primärvården, att det ska finnas en sjukstuga med akutplatser i varje glesbygdskommun i inlandet och att det ska vara så låga avgifter som möjligt inom vården.

– Vi vill helst ta bort alla avgifter inom vården, men i alla fall minska kostnaden så långt det går, säger Liselotte Olsson.

För att få till en bättre vård i hela länet, tycker partiet att personalen ska få större inflytande över sin arbetssituation och sex timmars arbetsdag är en viktig del av partiets politik.

Ökat driftsstöd till lanthandeln

När det gäller det regionala utvecklingsarbetet vill Vänsterpartiet satsa på att stärka den lokala kommersiella servicen på glesbygden, bland annat genom ökat driftsstöd till lanthandeln.

– Det viktigaste är att man ska ha tillgång till samma service i hela länet, både när det gäller sjukvård och kollektivtrafik, säger Liselotte Olsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet