En känd svensk rapartist har häktats för grov fridskränkning. Foto: Grafik: SVT

Svensk rapartist anhållen – misstänkt för grovt vapenbrott

Publicerad

En känd svensk rapartist har anhållits på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott, enligt uppgifter till Kulturnyheterna.

Under söndagen anhölls tre män i Stockholm för misstänkt grovt vapenbrott, det bekräftar Åklagarmyndigheten för Kulturnyheterna. Det initiala gripandet skedde under lördagkvällen i en lägenhet i Stockholm där ett vapen ska ha påträffats. Enligt uppgifter till Kulturnyheterna är en av de anhållna en känd svensk rapartist vars musik streamats miljontals gånger.

Enligt Åklagarmyndigheten är de tre personerna på sannolika skäl misstänkta, vilket är den högre misstankegraden. En förundersökning har även inletts.

– Som en konsekvens av att det råder förundersökningssekretess och på grund av den så kan inga ytterligare uppgifter lämnas ut i nuläget, skriver Alexandra Bittner, kammaråklagare, i ett mejl till Kulturnyheterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.