Kjell Arrdal Håkansson stod på sig mot bilhandlaren och vann i tingsrätten. Foto: SVT/Privat

Carlos Cars döms att betala tillbaka till missnöjd bilköpare

Uppdaterad
Publicerad

Carlos Cars har trots flera rekommendationer från Allmänna reklamationsnämnden (ARN) struntat i att kompensera missnöjda bilkunder. Nu döms de i ett av fallen. Samtidigt kan Plus konstatera att inga bilar längre säljs under det företagsnamnet.

SVT:s konsumentredaktion Plus har under en längre tid granskat bilhandlare som inte följer ARN:s beslut. Redaktionen har bland annat tittat närmare på de olika varianter av Carlos Cars som sålt bilar på olika orter i Skåne och samlat på sig flera missnöjda kunder.

Nu döms firmatecknaren till företaget att betala tillbaka över 22 000 kronor till en av de fem kunder som fått rätt hos ARN men som ändå inte fått sina pengar.

– Det är otroligt att de har fått hålla på som de gjort, säger Kjell Arrdal Håkansson, som nu vunnit över företaget i tingsrätten.

Gick sönder direkt efter köpet

I Kjells fall gick bilen sönder efter bara 10 mils körning och både tingsrätten och ARN anser att han har kunnat bevisa att företaget är ansvariga för felet.

– Jag vet dock inte om jag kommer att få mina pengar, säger Kjell och motiverar kommentaren med att bilhandlaren hittills inte visat några tecken på det.

Företagsrepresentanten svarade heller inte tingsrätten, som därmed baserade domen på Kjells och ARN:s ord. Till ARN uppgav dock företaget att bilen skulle ha sålts som reparationsobjekt, vilket Kjell förnekar.

Inga fler bilar säljs under det namnet

Efter Plus granskning valde säljsajten Blocket att stänga ner företagets annonssidor, och vid den här artikelns publicering säljs inte bilar under namnet Carlos Cars längre i del lokaler där de tidigare gjort det.

Plusredaktionen har sökt den dömda företagsrepresentanten för en kommentar utan att få kontakt.

Uppdatering: Efter domen meddelar nu Kjell Arrdal Håkansson att han har fått tillbaka sina pengar.

SVT:s konsumentredaktion kan komma att fortsätta att granska försäljningen av begagnade bilar. Har du råkat ut för något liknande? Kontakta Plus bilreporter – och hjälp honom att föra granskningen vidare!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Plus granskar bilköp

Mer i ämnet