”Kritiken mot Almedalen är orättvis”

Uppdaterad
Publicerad

Är Almedalen bara rosévin, mingel och frotterande högdjur? Nej, tycker lunchpanelen i SVT:s livesändning. -Här sker möten mellan människor på olika samhällsnivåer, säger statsvetaren Jenny Madestam.

Almedalen fortsätter att växa – och politikerveckan fortsätter att få kritik från flera håll. Men gästerna i lunchpanelen på svt.se tycker att kritiken är orättvis.

-Det finns flera olika Almedalen som sker samtidigt. Almedalen är som en crash-course, utbildningen du får den här veckan räcker året om, säger bloggaren och journalisten Fredrik Wass.

Almedalsveckan är som ett stort universitet, menar statsvetaren Jenny Madestam.

-Jag tror att det handlar om att det media fokuserar på inte är det som pågår i Almedalen, det är att Gudrun bränner pengar eller rosemingel. Du kan komma hit och utbilda dig, det skulle jag vilja se att medierna fokuserar mer på, säger hon.

Att det är lobbyisterna som sätter agendan under veckan tror i alla fall inte Seher Yilmaz, som själv jobbar på en PR-byrå.

-Jag tror absolut att det fortfarande är partierna och talen som sätter agendan. Inte vi som är här för att träffa politikerna,  säger Seher Yilmaz.

-Att vara här ger koll på läget, man träffar personer man kanske skulle haft svårare att träffa hemma. Alla är här och det är väldigt koncentrerat, säger Seher Yilmaz, Almedalsgeneral på Prime PR.´

-Det dricks mycket rosévin och det är på sätt och vis en stor firmafest för människor engagerade i samhällsfrågor och politik. Och det kan man ju ha åsikter om, men det är en liten del, säger Jenny Madestam.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Almedalen 2012

Mer i ämnet