Kunglig babykollektion ger klirr i kassan

Uppdaterad
Publicerad

Det stora samtalsämnet i Storbritannien är just nu den väntade kungliga födseln. Butiker i landet tar tillfället i akt att öka försäljningen.

Många butiker som säljer barnsaker lockar med ”kungliga” barnkollektioner för att locka fler kunder.

Det går att köpa prinsessklänningar, små uniformer och barnvagnar med speciella emblem.

Prins född i Storbritannien

– Alla tittar på Kate för att se vad hon har på sig och såklart vill man se vad deras bebis ska ha på sig. Vi har många kunder i växande familjer som kommer in och vill ta del av den kungliga babyyran, säger Jacqueline Love, butikschef.

Samtidigt har landets myntverk producerat en serie av kungliga jubileumsmynt och souvenirbutiker har ökat på lagret för att locka turister.

– Det kommer att öka försäljningen eftersom turister är nyfikna på kungafamiljen och speciellt den nya medlemmen säger en som jobbar i en souvenirbutik i London.

Hertigen och hertiginnan av Cambridges första barn kommer att födas på en privat del av Saint Mary's Hospital, där prins William föddes för 31 år sen. Kungafamiljen har dock vägrat att berätta det exakta datumet för födseln.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Prins född i Storbritannien

Mer i ämnet