Så svarar Lena Hallengren om kritiserade mötet om munskydden

Uppdaterad
Publicerad

Socialminister Lena Hallengrens medarbetare erbjöd sig att vara med på det kritiserade möte som ledde fram till att fyra myndigheter tonade ned betydelsen av krav på munskydd på äldreboendet Serafen i Stockholm. Facket har kallat det för en skandal, men när SVT Nyheter frågar ministern om mötet – så vill hon hellre prata om något annat.

Både LO och fackförbundet Kommunal har rasat mot att myndigheternas möte med SKR hölls utan att fack eller skyddombud blev informerade.

Socialminister Lena Hallengren (S) har tidigare förklarat att hon själv inte varit inblandad i processen, men SVT:s granskning har visat att hennes medarbetare fått information av SKR både före och efter mötet – och även erbjudit sig att medverka på mötet, under tystnad.

Munskydd inom vården under covid

När SVT Nyheter frågar varför departementet var så engagerade kring mötet så börjar Lena Hallengren berätta om ett helt annat möte som regeringen initierat – och där facket fått vara med.

Se SVT Nyheters granskning av munskyddsaffären här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Munskydd inom vården under covid

Mer i ämnet