Stefan Löfven är på plats i New York för att tala inför FN:s säkerhetsråd. Foto: John Alexander Sahlin/TT

Löfven: Tiden är knapp för Storbritannien

Uppdaterad
Publicerad

Statsminister Stefan Löfven (S) uttalar sig nu om den politiska krisen i Storbritannien efter avgångarna.

– EU och Storbritannien behöver hitta en lösning efter att man lämnat EU. Men tiden är knapp, väldigt knapp, säger Stefan Löfven till TT.

Strax innan statsminister Stefan Löfven (S) öppnade mötet i FN:s säkerhetsråd kom beskedet att Storbritanniens utrikesminister blir ännu en i raden av ministrar som lämnar landets regering.

-Det är helt och hållet en inrikespolitisk fråga, men vad gäller diskussionen med EU så kan det komma att försvåras ytterligare. Jag hoppas verkligen inte det, för EU och Storbritannien behöver hitta en lösning efter att man lämnat EU. Men tiden är knapp, väldigt knapp, säger Stefan Löfven till TT:s utsände.

TT: Hur tror du att det här kan påverka brexit?

-Vi måste avvakta och se vad som händer, vi får inte dra för långtgående slutsatser. Men tiden är knapp och vi borde nog ha hunnit längre när det gäller diskussionen om den framtida relationen mellan Storbritannien och EU, säger Löfven.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.