Foto: SVT

Åtal dröjer – Ronnebymamman omhäktad

Uppdaterad
Publicerad

Mamman i Ronneby som misstänks ha misshandlat sin treåriga dotter omhäktades i dag. En häktning som hon motsatt sig, enligt advokat Gustav Linge.

Två veckor har gått sedan den misstänkta Ronnebymamman häktades. I dag hålls omhäktning.

– Jag har skickat in en framställan om förlängd åtalstid, säger åklagare Anna Johansson Toresten till SVT Nyheter Blekinge under torsdagsmorgonen.

Ronnebymamman har suttit häktad sedan den 22 september misstänkt för tolv fall av misshandel, varav ett fall av grov misshandel, sedan filmsekvenser spridits i sociala medier där mamman misshandlar sin treåriga dotter.

– Hon motsatte sig häktningen i dag, säger försvarsadvokat Gustav Linge.

Varför?

– Dels så menar hon att hon inte kan försvåra utredningen på fri fot, det finns redan utredning i form av filmer och medgivanden. Det finns heller ingen risk att hon fortsätter någon brottslig verksamhet, dels så är hon tidigare ostraffad och dels så är ju barnet omhändertaget. Så det är grunderna.

Filmer spreds i sociala medier

Flera av filmerna som skildrade våld mot dottern fick snabbt spridning i sociala medier och ärendet med Ronnebymamman har skapat upprörda känslor över hela landet. Socialtjänsten i Ronneby fick ta emot över 900 digitala orosanmälningar bara första dygnen.

– Misstankarna rör samma händelser som tidigare, jag har egentligen ingenting nytt att säga. Jag har begärt två veckor till, fram till den 20 oktober, säger Anna Johansson Toresten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s reporter Martin Hult sammanfatta händelserna kring den misstänkta barnmisshandeln i Ronneby. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt barnmisshandel i Ronneby

Mer i ämnet