Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mamman häktad för barnmisshandeln i Ronneby Visa alla (2)
Visa alla (2)

Mamman häktad för misstänkta barnmisshandeln i Ronneby

Uppdaterad
Publicerad

Den mamma som misstänks för grov misshandel av sin treåriga dotter har häktats av Blekinge tingsrätt. Det handlar om ett fall av grov misshandel och resterande är misshandel av normalgraden.

– Att ett fall är grov misshandel beror på vad hon gjort mot barnet. Det handlar om stampar mot huvudet, säger åklagare Anna Johansson Toresten.

Mamman inledde förhandlingarna i tingsrätten med att bestrida häktningen och föll sedan i tårar när tingsrätten beslutade att häkta henne.

– Hon mår väldigt dåligt över detta. Min klient medger alla tolv tillfällen men menar att alla ska rubriceras som misshandel, inte grov misshandel, säger kvinnans försvarsadvokat Markus Segerström.

Det var på måndagskvällen som det började spridas filmklipp i sociala medier som visade hur en kvinna misshandlade en liten flicka. Polisen kunde snabbt identifiera och gripa kvinnan.

Barnet är omhändertaget av sociala myndigheter och mår enligt uppgift efter omständigheterna bra.

Andra kvinnan släppt

Under tisdagen greps och anhölls även en annan kvinna misstänkt i samma ärende. Hon har nu släppts, men är enligt åklagarmyndigheten fortfarande på sannolika skäl misstänkt för misshandel, men bedöms inte kunna påverka utredningen på fri fot.

Hör åklagare och försvarare i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt barnmisshandel i Ronneby

Mer i ämnet