Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör ordförande Vilmer Lindqvist berätta hur de ska använda stipendiet på 100 000 kronor i basketklubben. Foto: Wivan-Kristina Sandberg/SVT

Basketklubben prisas för sitt engagemang – en skjuts att locka fler unga

Uppdaterad
Publicerad

Karlskrona Basketklubb prisas nu med ett stipendium på 100 000 kronor för sitt ungdomsengagemang.

– Det känns som att vi förtjänar det, säger Vilmer Lindqvist, ordförande i klubben.

Två idrottsklubbar i Blekinge får 100 000 kronor vardera för sitt arbete med att engagera ungdomar i föreningar. Pengarna kommer från Tore A Jonassons Stiftelse, genom ett samarbete med Riksidrottsförbundet.

Det är Friidrottsklubben IF Udd i Karlshamn och Karlskrona Basketklubb som utsetts till stipendiaterna i länet.

– Vi kanske kan subventionera träningsläger, utbildningar till våra ledare och domare, säger basketklubbens ordförande Vilmer Lindqvist.

Hör mer om klubbens framtida satsningar i klippet ovan

Motiveringen lyder följande:

”Årets stipendier fokuserar på idrottsföreningar som utvecklat sin verksamhet för att möjliggöra ungas delaktighet och engagemang i föreningen. Särskild vikt läggs vid föreningar som erbjuder unga att bli ledare och som ger de unga ledarna möjlighet att utvecklas i sin ledarroll.”

Stipendierna delas ut i Stockholm den 17 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.