Thomas Bodström försvarar den förskingringsmisstänkte KD-politikern. Foto: TT

Bodström: ”Inget högprioriterat ärende”

Publicerad

Den förskingringsmisstänkte KD-politikern i Karlskrona medger delar av det han anklagas för, men har ännu inte kallats till polisförhör.

– Det är inget högprioriterat ärende hos polisen, säger Thomas Bodström, försvarsadvokat.

Mannen misstänks ha länsat Kristdemokraterna i Karlskronas partikassa samt Sillhövda AIK:s konton på totalt runt en miljon kronor. Enligt hans försvarsadvokat Thomas Bodström medger han delar av anklagelserna.

– Samtidigt vet vi inte vad han anklagas för. Vi vet bara det som skrivits i media och det är omöjligt att veta om det stämmer. Men han är ledsen och kommer betala tillbaka det han faktiskt har tagit, säger Thomas Bodström.

Misstänkt förskingring

Samtidigt har KD-politikern ännu inte kallats till polisförhör.

– Vi har varit i kontakt med polisen, men det har ännu inte skett något förhör. Det är inget högprioriterat ärende hos polisen.

Insamling har räddat Sillhövda

Det var för en dryg vecka sedan som KD-politikern polisanmäldes, efter att ordföranden i fotbollsföreningen Sillhövda AIK upptäckte att hela kassan var borta. Sedan dess har flera insamlingar startats för att rädda klubbens ekonomi – något som nu har gett resultat.

– Vi har kunnat betala våra skulder och kommer att klara verksamheten under året. Det känns jätteskönt. Privatpersoner, företag och föreningar från när och fjärran har verkligen ställt upp, säger Martin Hansson, ordförande i Sillhövda AIK.

KD Karlskrona ska granskas

Samma dag upptäckte Kristdemokraterna i Karlskrona att även deras partikassa var tömd. En granskning av kommunföreningen kommer att genomföras snart.

– Det kommer vi hjälpa till med. Det är viktigt att man går igenom vad som har hänt, tittar på ansvarsfrågor och hur gången har varit, säger Mia Widell, kommunikationschef på Kristdemokraterna.

Har ni fattat några beslut om ekonomiskt stöd till kommunföreningen?

– Det har vi inte gjort, och jag kan inte svara på om det kommer. Men vi för en dialog med kommunföreningen och partidistriktet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt förskingring

Mer i ämnet