Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Den ansvariga på Folkets Bostäder vill inte ställa upp på en intervju efter SVT:s avslöjande om uppgifter om svartkontrakt i Ronneby. Foto: SVT

Bolaget: ”Inte vi som begärt pengar på det sättet”

Publicerad

Folkets Bostäder tar avstånd från uppgifterna om att hyresgäster tvingats betala svarta pengar för att få flytta in i ett hyreshus i Ronneby.
Men bolaget vill inte ställa upp på en bandad intervju och svarar endast på några av SVT:s frågor.

SVT Nyheter Blekinges avslöjande om hyresgästernas vittnesmål om svarta pengar för att få flytta in på Folkparksvägen 12 i Ronneby, gör att vi vill komma i kontakt med ledningen för Folkets Bostäder.

Men det är svårt.

På mobilnumret som finns på bolagets hemsida svarar ingen och först efter att vi har ringt privat till den ansvariga för bolaget och bett om en intervju, säger hon att hon endast vill svara på frågor via e-post.

Intern utredning

I ett mejl säger den ansvariga att uppgifterna om svarta pengar kommer som en nyhet för henne och att bolaget nu inlett en intern utredning för att ta reda på vad som hänt. Hon bedyrar också att det inte Folkets Bostäder som krävt några pengar och berättar att all uthyrning tills vidare stoppats.

Hon skriver också att de personer som uppges ha krävt svarta pengar av hyresgästerna i Ronneby har avskedats med omedelbar verkan.

Men mer än så får vi inte veta.

När vi hör av oss igen för att bestämma tid för en intervju, säger den ansvariga på Folkets Bostäder att bolaget inte kommer att svara på flera frågor.

I klippet ovan hör du den ansvariga på bolaget svara på några av frågorna innan hon via e-post meddelar att hon inte tänker svara ytterligare.

Samma besked får vi när vi söker upp henne på bolagets kontor i Stockholm för en rad följdfrågor.

– Jag har svarat på era frågor och hoppas att ni respekterar det.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

HYRESKONTRAKTEN I RONNEBY

Mer i ämnet