Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Haitham Aljajeh och Delbar Dakouri har nu sagt upp sitt kontrakt med Folkets Bostäder. De orkar inte längre ha med företaget att göra. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Drabbade får inte kontakt – nu lämnar de Folkets Bostäder

Uppdaterad
Publicerad

Efter SVT:s granskning av de svarta hyreskontrakten i Ronneby, har de drabbade hyresgästerna ännu inte hört något från Folkets Bostäder. Trots att bolaget har haft en intern utredning under två månaders tid. Nu väljer familjen att säga upp sitt kontrakt.

SVT Nyheter Blekinge avslöjade att Folkets Bostäders medarbetare i Blekinge ska ha tvingat hyresgäster i Ronneby att betala svart för sina hyreskontrakt.

I ett mejl svarade den ansvariga för bolaget, att uppgifterna kom som en nyhet för henne och att Folkets Bostäder skulle inleda en intern utredning för att ta reda på vad som hänt.

Om hyresgästerna skulle få tillbaka sina pengar, kunde företaget inte svara på, då utredningen nyligen hade satts igång. Nu, ungefär två månader senare, är hyresgästerna fortfarande ovetande.

Nicola Sheghri fick betala 6 000 kronor. Han tror att Folkets Bostäder har försökt att nå honom en gång.

– Jag hade ett missat samtal en gång när jag var i duschen. Jag har försökt att nå dem men de svarar ju aldrig, säger han.

– Det här är inte normalt.

Nicola Sheghri är orolig för sina barns skull. Familjen vill inte bo kvar men de vet inte vart de ska ta vägen. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Säger upp sitt kontrakt

– De har inte hört av sig till oss, säger Haitham Aljajeh.

Han bor med sin mamma och sina syskon i en av lägenheterna på Folkparksvägen i Ronneby. De fick betala 16 000 kronor för sitt lägenhetskontrakt. Men nu har familjen fått tag på en kommunal lägenhet istället, och därför har de nu sagt upp sitt kontrakt med Folkets Bostäder.

– Det känns jättebra. Det som har hänt, har hänt. Vi kan inte göra något åt det, vi fortsätter med våra liv, säger Haitham.

Företaget svarar inte

Ansvariga på Folkets bostäder är fortfarande svåra att nå. De svarar inte på mejl, SMS eller telefonsamtal. När SVT:s reporter försöker att ringa till företaget, tutar det ständigt i luren. Samma ton ljuder när reportern ringer till den ansvarigas privata telefon. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

HYRESKONTRAKTEN I RONNEBY

Mer i ämnet