Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
PFAS-domen, Bordellmamman och Motorsågsmannen är några av de rättsfall som uppmärksammats i Blekinge under 2023. Foto: SVT Arkiv

Bordellmamma och motorsågsman – rättsfall från året

Uppdaterad
Publicerad

Under 2023 har SVT Nyheter Blekinge rapporterat om flera uppmärksammade rättsfall. PFAS-domen i slutet av året har varit en lång process som till slut avgjordes i Högsta domstolen.

Misstänkt koppleri 

Från Sölvesborg kommer den kvinna som misstänks för koppleri på en massagesalong i Skåne och 250 män misstänks ha köpt sex på salongen. I januari väntas åtalet.

Året 2023 i Blekinge

Dom i PFAS-målet

Medlemmarna i PFAS-föreningen i Kallinge fick slutligen rätt mot Ronneby Miljöteknik i den rättsprocess som tagit tio år.

Attackerade grannens hus

Under skärtorsdagsnatten ringde en man till polisen från sin stuga i östra Blekinge – hans granne stod utanför fastigheten med yxa och motorsåg.

I höstas ändrades påföljden av hovrätten efter att båda parter överklagade tingsrättens dom. Därefter fick mannen 1,5 års fängelse och han ska också betala grannen skadestånd på 60 000 kronor.

Se mer om fallen i klippet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör delar av larmsamtalet i klippet ovan. Foto: SVT Grafik

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Året 2023 i Blekinge

Mer i ämnet