Missing people sökte i juni i närheten av rockklubben Kartago i Sölvesborg, där Lelle Hildebrand senast sågs i livet. Foto: Christina Hjalmarsson/Missing people

Del av en känga hittades under skallgång i Sölvesborg

Uppdaterad
Publicerad

Kängan som skallgångspatrullen hittade vid norra Immeln kan tillhöra försvunne Lelle Hildebrand. Nu överlämnar Missing People fynden till polisen.

Under helgen har en styrka på 35 personer sökt på tre platser. Vid Kartago nära hamnen, vid norra Immeln och vid Gonarp.

– Det var ett samarbete mellan flera Missing People-organisationer, från Blekinge, Kronoberg, Skåne och Halland, säger Christer Ågren, talesperson för Missing People Blekinge.

Lelle Hildebrand

Hittade del av känga

Skallgångsgrupperna hade hundpatrull och metallsökare och hittade en del av en känga i närheten av Immeln.

– Vi letar efter allt som kan kopplas till Lelle och hans försvinnande.

Väntar på svar

När Missing People gör ett fynd som inte kan avfärdas direkt så fotograferas det och lämnas vidare till polisen.

– Nu väntar vi på återkoppling från polisen, säger Christer Ågren.

Chefen för polisens Kalla fall-grupp, Bo Lundqvist berättar att vissa fynd gjorts i Jämshög och i Sölvesborg, men han vill inte uttala sig om vad det är och hur pass intressant det kan vara.

– Vi har hittat en del som vi följer upp men jag kan varken säga om det ska värderas högt eller lågt ännu, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lelle Hildebrand

Mer i ämnet